fredag 8. august 2008

Sommerens seilas, del 9: Vännern- Göta elv-Søly

Vännern - Göta elv - Gøteborg - Søly: 29.juli - 6.august, 2008:

Läckö Slott - Vännersborg: (38 nm): Tok en tidlig frokost, gikk i en time gjennom ei trang lei og kom ut i åpent farvann. Det ble en flott seilas over Dalbosjøen (Vännern) og ned til Vännersborg. Fin gjestehavn rett etter jernbanebroa.
Vännersborg - Gøteborg: (48 nm): Etter en formiddag med lett regn, tøffet vi inn i Trollhättan-kanalen. Det var 6 store sluser nedover til Gøta elv. Slusingen nedover gikk greit og resten av veien var å tøffe Gøta elv, i et flatt landskap med færre idyller. Måtte vente en time på broåpning etter Kungelv, og fant ledig plass i "Lilla Bommen" 2230. Vi var i Gøteborg, i saltvann og hadde gjennomført 64 slusinger fra Østersjøen til Kattegatt! Jo, vi var stolte!
Gøteborg-Rammen-Åstol-Grundsund-Homburgsund-Strømstad-Hankø -Søly:
Etter Gøteborg hadde vi en fin kveld i uthavn (Rammen). I Åstol møtte vi Hilde og Helge i Vilje! Hadde en flott kveld sammen med skalldyr og hvitvin! Været var nå mer ustadig, litt regn og kulingvarsler. Fikk anvist plass i Grundsund av havnesjefen, og i Homburgsund hadde vi plass innerst på 1,40 m dybde! Etter Strømstad fisket vi 6 makreller utenfor Søstrene og hadde en herlig fiskemiddag da vi kom til Hankø! Vel hjemme neste dag, etter en frisk seilas de siste nautiske milene! Vel hjemme!

Sommerens seilas ble en vellykket seilas! Alt hadde fungert og etter 11 uker er oppsummeringen at det mest hadde vært flott vær på hele seilasen. 47 havner på turen, totalt 1350 nm utseilt!
Takk "Pierina III"!

Ingen kommentarer: