fredag 8. august 2008

Sommerens seilas, del 7:

Stockholm - Söderköping (Gøta kanal), 10.juli - 21.juli:

Stockholm 10. - 13. juli: Da vi ikke tidligere hadde vært i Stockholm, måtte vi "gjøre byen"! Det kongelige slottet ble besøkt, Gamla Staden, Skansen og Grøna Lunden. Det ble tre deilige dager som turister i hovedstaden.
Skjærgården, 14. - 17. juli: Ut fra Stockholm dro vi den indre leia til Saltsjöbaden, med kaldtbadhus, middag på brygga og en Evert Taube-aften ombord. Dagen etter seilte vi til Ornö og fant ei flott uthavn, en lukket lagune i Kolnäsviken. Badet (17,5 gr.) og matet svalungene på fordekket. Etter morgenbadet neste dag, seilte vi til Utö, et svært populært feriested med over 300 gjesteplasser. Utö hadde ei flott vindmølle og tydelige rester etter gruveindustri i forrige århundre. Leide sykler og opplevde ei meget sjarmerende øy! Spiste strømning på brygga, delikatesse!
Utö - Göta kanal, 18. - 21. juli:
Dagen etter seilte vi over Mysingen, forbi Nynäshavn og fant ei trang lei litt nord for Lands Ort. Fant fin natthavn på Trosa, litt inn i landet. Også et idyllisk sted! På seilasen videre vestover neste dag, fortøyde vi på Broken, ei øy like før Oxelösund, som eies av Nyköping Segel Selskap. Det var ei perle, med gode fasiliteter, kiosk og egen badstu! Nystekte kanelbullar ble solgt til båtene og stedet hadde flaggsalutt kl. 2100! Vi fikk en frisk seilas neste dag ut av skjærgården, forbi Oxelösund og til Arkösund. Herfra var det rett vest neste dag, nå innlandsnatur og vi kom til Mem, som var innseilingen til Gøta kanal. Fendret med alt vi hadde, betalte kr. 5000,- i avgift, og sluset opp den første slusa. Tøffet så til Sönderköping, kanalferden var i gang! Samtidig var et nytt høytrykk på vei, dette lovte bra!

Ingen kommentarer: