lørdag 8. juni 2013

Sesongstart 2013,  5. året med Pierina III i Middelhavet!

Messolonghi - Cephalonia:

Åshild og jeg ankom Messalonghi sent 12. mai, etter flyreise til Athen. Det ble 4 dager båtpuss før sjøsetting 17. mai!! Deilig sommervær og i løpet av en uke var vi seilklare.
Planen i år var å bruke god tid på de Joniske øyene, før vi seiler over til Italia. Deretter Cicilia og overfart til Sardinia, der vi allerede hadde vært i kontakt med en fin marina i Arbatax.

Men våren var ustabil, det ble kjølig og thunderstormene feiet inn over landskapet. Den 29. mai blåste det full storm i et døgn, godt da å være vel fortøyd.

Men det stilnet fort, varmen kom og 30. mai seilte vi over til Ithaca, først på svai i ei herlig bukt før vi pga vestaværet søkte ly i Vathi, hovedstaden på Ithaca. Byen ble fullstendig knust under jordskjelvet i 1953, men er gjenoppstått i sin venesianske stil, med røde gavltak og grønne vinduslemmer.

Åshild ble feiret 4.juni med medbrakte presanger, sms og telefoner! Dagen etter seilte vi over til Cephalonia og fikk fin plass i byen Fiscardo. Her var det gresk idyll, så her tar vi det med ro. Leide bil i går, så masse av denne grønne øya, dryppstenshuler, en underjordisk sjø og herlige marker med oliventrær og vinmarker.

Vi tenker å være på Corfu i løpet av måneden, så da vil det bli lagt inn bilder! Båt og besetning har det veldig bra!

Seilerhilsen
Åshild og Harald

Ingen kommentarer: