fredag 6. juni 2008

Sommerens seilas del 3:

Lørdag 31. mai - 6.juni, 2008:
Etter at Åshild kom med båten i går kveld, ble vi sittende opp lenge en deilig sommernatt!
Lørdag tøffet vi ut av havnen og satte kursen for Anholt. Det var svak nø-vind, høytrykket sto stabilt og noen sommerdager på Anholt ønsket vi oss. Etter 4 timer gikk vi inn i havnen og fortøyde longships sammen med andre pensjonister / studenter, ca 30 andre båter.
Vi ble liggende værfast på Anholt pga pent vær: opp mot 30 grader, svak fralandsbris og ei kritthvit strand på flere kilometer! Vi koste oss og priset sommeren. Det ble også en sykkeltur til "by'n" for litt innkjøp.
Ellers skjedde det lite på Anholt, som om tiden hadde stått stille i flere år. Ferga gikk 4 ganger pr. uke, men øya er jo et paradis i slikt vær!
Onsdag 4. juni: Åshild fyller år! Det ble en koselig frokost med flagg og gave! Detter satte vi seil og tok 46 nm ned til Gilleleje, ei aktiv fiskehavn, hvor vi fikk plass innerst ved byen.
Deilig med en bytur!
Torsdag 5. - fredag 6. juni: Fortsatt i Gilleleje. Handler, går tur og tar nye solbad/bad på stranda. Sjøtemperaturen nærmer seg nå 20 grader! Regner med å seile videre i morgen: Helsingborg, Ven og København.
Videre planer:
Åshild reiser hjem i slutten av neste uke og da kommer Per-Harald for ei uke.
Seilasen ser nå ut til å gå inn i Østersjøen, oppover den svenske øst-kysten til Stockholm. Der vil så Åshild komme midt i juli, og vi tenker da å ta Gøtakanalen tilbake. Fortsatt god sommer!

Ingen kommentarer: